Konsertvettregler

For best mulig konsertopplevelse for deg og andre, har Norske Konsertarrangører laget noen enkle regler, eller tips om du vil!

1. Pakk riktig og kle deg etter forholdene

Det er ikke tillatt å medbringe skarpe og tunge gjenstander til våre arrangementer. De fleste arrangørene på våre hus tillater ikke bruk av profesjonelt opptaks- og kamerautstyr – legg det gjerne igjen hjemme! Kle deg praktisk og etter værforholdene. Bruk komfortable sko. Ha fulladet mobil.

2. Vis miljøvett

Reis kollektiv, gå eller bruk sykkel til arrangementet dersom det er mulig. Teatret er hyggeligst om alle er med på å holde det rent og bidrar til sortering av avfall.

3. Gjør deg kjent

Du finner oss på ved Gamle Kirkeplass. Når du kommer til oss, skaff deg selv en oversikt over hvor det er toaletter, servering, førstehjelp og (nød)utganger. Da vet du hvor du skal gå dersom behovet melder seg.

4. Ta vare på hørselen

Bruk ørepropper og ta pause(r) fra høy musikk. Ørepropper får du i våre barer.

5. Ta hensyn og vis respekt

Ikke bidra til press i kø. Vær oppmerksom der det samler seg mye folk, som ved serveringssteder, toaletter og inn-/utgang.

Vis hensyn til dine medpublikummere og begrens bruk av parfyme. Respekter de som vil få med seg arrangementet – begrens høylytt plapring og bruk av mobil.

6. Lytt til kroppen

Spis godt og drikk rikelig med vann. Hvis du ikke er i form er det aldri for sent å snu. Du finner dunker med vann ved alle våre barer.

7. Bruk hodet

Ikke spill helt og bland deg i situasjoner som kan bli farlige. Tilkall verter dersom du oppdager noe du synes er ubehagelig eller er bekymret for.

8. Respekter skjenkeregler

For høyt alkoholinntak forringer din og andres konsertopplevelse. Stopp i tide.

9. Si fra hvor du går

Si i fra til venner dersom du forlater arrangementet og opplys om hvor du skal. Avtal gjerne et fast møtepunkt i tilfelle dere kommer bort fra hverandre.

10. Lytt til erfarne konsertfolk

Følg oppfordringer som kommer fra arrangør og verter.