Audition, hovedroller

Vi ønsker å invitere deg til prøvespilling på hovedrollene «Henrik – pappaen til Ingrid» og «Julenissen» for årets oppsetning av julemusikalen «Juleskurken» i Drammens Teater.

Dato for audition vil være: ettermiddag torsdag 13. og fredag 14. juni.

Tid: Etter påmelding vil du bli tilsendt et tidspunkt for audition.

Sted: Drammens Teater

Kort om musikalen:
Juleskurken er sjefslekemaker i Julenissens verksted, der lekemakerne jobber hardt for å få alle julegavene klare til Julenissens sekk. Juleskurken gidder ikke jobbe selv, men drar ut på skurketokt natt til julaften og stjeler gaver fra under juletrærne i de tusen hjem. Med seg har han Piperenser’n, som egentlig renser pipene for Julenissen slik at julenissedrakten ikke skal bli skitten.

«Henrik», pappaen til Ingrid: mann på 30 – 45 år, må kunne synge. «Henrik» er pappaen til hovedrolle «Ingrid». Han er skilt og bor alene i et litt rotete, men hyggelig hus. «Ingrid» ferier jul der i år. Sammen med farmor oppdager de at alle pakkene er blitt stjålet natt til julaften av selveste «Juleskurken».

«Julenissen»: mann på 180 cm eller over, må kunne synge. Selveste Julenissen, ansvarlig for å levere ut pakker til alle barn på julaften. Julenissen havner bak lås og slå etter at det oppdages stjålne pakker i sekken hans.

Siden 2000 er «Juleskurken» satt opp annet hvert år i Drammens Teater med stor suksess. Stykket er også satt opp på Lillestrøm flere ganger. I tillegg har mindre produksjoner blitt gjort i Bergen, Larvik, Porsgrunn, Høvik og Karlstad i Sverige. Totalt har besøkstallet (per 2019) passert 160 000.

Prøveperioden vil være fra august 2024 og selve spilleperioden strekker seg fra slutten av november til slutten av desember.

Her finner du filene som du bør øve deg på før audition. Sjekk gjerne ut Juleskurken på din streamingtjeneste for å høre hvordan sangene høres ut med vokal.