Foto av Gjengangere (UTSOLGT)
Mandag 13. november kl. 19:00
Hovedscenen

Gjengangere (UTSOLGT)

+ gratis Ibsen-intro

Vi ønsker Riksteatret forestilling "Gjengangere" velkommen til Hovedscenen på Drammens Teater:

Vi har alle så mye vi gjerne skulle gjort annerledes enn vi gjorde. En urett vi begikk. En sjanse vi ikke tok. Et valg vi ikke våget. Om det bare kunne gjøres om! Men det er for sent. Skaden er skjedd. Vi vet det. 

Vi prøver å glemme det. Men var det alvorlig nok, vil det før eller siden hjemsøke oss. På samme måte er det med familien vi kommer fra. Den bestemmer hvem vi blir. Uansett hvor mye vi forsøker å befri oss fra hva generasjoner har gjort før oss. Det er dette det handler om i Gjengangere – Ibsens kanskje aller skarpeste og samtidig mest gripende skuespill. 

Fru Alving har sendt Osvald bort som barn. Hun ville ikke at sønnen skulle vokse opp i samme hus som sin utsvevende far. Men når Osvald kommer hjem etter farens død, blir det ikke det frydefulle gjensynet fru Alving har sett frem til. Sønnen er uhelbredelig syk, og han laster seg selv og det glade kunstnerlivet han har levd i Paris. Men fru Alving – som aldri har fortalt noen sannheten om sin mann – innser desperat at årsaken er en annen. Det er fortiden som innhenter henne – og med den skammen over alt hun har holdt skjult og over sviket mot kjærligheten til mannen hun egentlig elsket, pastor Manders. 

Fru Alving er den mest sammensatte og engasjerende av alle Ibsens kvinneskikkelser. Hun er også i nær slekt med Nora i Et Dukkehjem, som ble skrevet to år tidligere. Men der Nora bryter opp og forlater både mann og barn, gjør fru Alving det motsatte: hun blir. Og gradvis låses hun stadig fastere til det livet hun har levd. Og prisen for det blir høy.

På scenen
Per Egil Aske, Gunnar Eiriksson, Madalena Sousa Helly-Hansen, Gjertrud Louise Jynge og Lasse Lindtner.

Team
Regissør: Bentein Baardson. Scenograf: Bård Lie Thorbjørnsen

Forestillingen varer i 2 timer og 20 minutter (inkludert pause). Dørene åpner etter intoen i forkant. Se nedenfor. 

Opplev mer: Ibsen-intro

Hva ville Ibsen med Gjengangere? Hvorfor var både publikum og presse sjokkerte og sinte da skuespillet kom ut i 1881? Hvorfor hadde stykket urpremiere i Chicago? Hvem er disse gjengangerne? Hvorfor må familier være lykkelige? Kan det være riktig å ofre seg? Hva er det å realisere seg selv? Er det mulig å legge fortiden bak seg? Hvordan ser vi på Gjengangere i forhold til Ibsens andre skuespill? Og hvorfor berører Gjengangere oss også i dag? Velkommen til en gratis introduksjon av Gjengangere ved dramaturg Tine Thomassen.

Introen vil finne sted i foajéen ca. 30 minutter før forestillingen starter. Varighet: 15 minutter

Medlemsarrangement 'På scenekanten' kl. 21.30

Eklsklusivt møte med skuespillerne på scenekanten sammen med Nationaltheatrets Venner etter forestillingen.
Ikke medlem? Bli medlem her!

Priser

Medlemspris 300 (Bli medlem!)
Ordinær 380
Student, barn og honnør 300
Gruppe 10+ 300
Coop-medlem 280
Skoleklasse 110

Arrangør

Riksteatret

Kategorisert

Teater