Foto av Foajékonsert: Frida Ånnevik
Lørdag 22. september kl. 15:00
Fjerde Losjerad

Foajékonsert: Frida Ånnevik

Frida Ånnevik ble øyeblikkelig et navn å regne med etter slippet av debualbumet «Synlige hjerteslag» i 2010. Hennes lavmælte «pop i et åpent landskap», den unike stemmen og de originale tekstene gjorde suksess både hos kritikerne og et bredt publikum. I 2013 kom «Ville ord» som ga henne et enda større publikum, samt Spellemannpris som beste tekstforfatter. I 2014 fikk hun sette sitt preg på Prøysenåret i Helge Lien og Sigurd Holes bestillingsverk «Lyden av Prøysen», som også kom ut på plate.

Samme år kom «Skogenes sang», et samarbeid med trioen «In the Country». Med Morten Qvenilds musikk og Frida som ekstra bandmedlem ga de en ny klang til Hans Børlis dikt. Etter halvannet år med konserter og tolkninger av Børli og Prøysens tekster vender hun tilbake til sine egne sanger og sitt eget band.

Høsten 2016 slapp Frida Ånnevik sin tredje soloplate «Her bor», etterfulgt av søsterplata «Flyge fra» året etter.   

«To søsterplater som hører sammen, men som samtidig staker ut hver sin kurs. ”Her bor” handler om å høre til. ”Flyge fra” handler om de små tinga som gjør at man føler seg annerledes eller utafor, forventninger som gjør handlingsrommet mindre. Små spørsmål eller svar som gjør at man viker bitte litt fra normalen. Som gjør at følelsen av å ikke få dette livet helt til, være normal, vokser seg litt og litt større”, forteller Ånnevik. Begge album høstet strålende anmeldelser med terningkast 5 i blant annet VG, Dagsavisen, Hamar Arbeiderblad, og Trønderavisa. Nok en gang viste Frida at hun er en språkkunstner av de store, med sitt unike tekstunivers og melodier som fester seg i systemet!

Begge album høstet hver sin Spellemannpris i kategorien Viser.

Våren 2018 har Frida vært en av 10 artister på TV2 sin storsatsning «Århundrets Stemme». Der har Frida vist en allsidighet som publikum har omfavnet med stor kjærlighet. Frida har oversatt internasjonale hits som ”Halo” av Beyonce,  ”At Seventeen” av Janis Ian etc. Fridas sterke evne til å tolke teksten på norsk med egne ord – og fremføre den med sterk tilstedeværelse, har gjennom TV2 programmet gitt henne et større publikum og nye fans. 

Priser

Billettpris 200

Arrangør

Drammens Teater

Kategorisert

FoajékonsertKonsertPopViser