Foto av Festforestilling 17.mai
Onsdag 17. mai kl. 19:00
Hovedscenen

Festforestilling 17.mai

Under årets utgave av Festforestillingen vil publikum få servert en meny med ekstra stor variasjon, kvalitet og bredde. Tradisjonen tro deler ordføreren ut årets Kulturpris og fellessangene Ja vi elsker og Drammenssangen kommer til å runge i en fullsatt sal fra et festkledd publikum. I tillegg vil andre høydepunkter komme på løpende bånd - i den to timer lange forestillingen som har en pause midtveis.

Drammen Symfoniorkester, byens eget orkester, skal sitte på scenen hele kvelden. Orkesteret består av dyktige amatører, men på 17. mai leies det inn profesjonell dirigent og profesjonelle musikere på flere instrumenter. Det ungdommelige stortalentet Carl Anders Nilsen, som tidligere har dirigert både Oslo Symfoniorkester og Kristiansand Symfoniorkester, besørger kvalitet i alt det musikalske som kommer fra scenen.

Flere unge og lokale og fremadstormende musikere - og dansere - får en stor drøm oppfylt - å debuter med egne favorittstykker med fullt symfoniorkester. Fiolinist og første års student ved Norges Musikkhøyskole, Hallvard Holm Høgmo, skal trylle fram Johan Svendsen mest berømte verk, den inderlig vakre fiolinkonserten, Romanse. Kun 15 år gamle pianisten Michael Thomas Haug, som var semifinalist i Norske Talenter på TV2 i 2014, får sammen med orkesteret prøve seg på et av Mozarts mest berømte - og for mange det flotteste - konsert nummer 20 i D-moll.

26 år gamle Ola Konrad Nikolai Moum fra Drammen, som har en master i komposisjon fra Sverige, har skrevet et nytt verk for anledningen - for orkesteret og de to unge dansere Ingrid Schade og Magnus Alexander Haals. Begge er lokale stortalenter som jobber hardt for å skape et helt nytt dansenummer som de virkelig gleder seg til å vise.

Som om ikke dette er nok, vil den internasjonalt anerkjente trekkspilleren, Håvard Svendsrud, spille Pietro Deiros konsert for akkordeon og orkester. De klassisk skolerte sangerne Vidar Hellkås og Cecilie Schilling, samt harpisten Runi Wold Kristiansen, synger og spiller kjente og kjære sanger som publikum garantert vil nynne med på. Drammen Filipino Dance Group danser i fargerike folkedrakter, og jentekoret i Bragernes kirke, under sin dirigent Beate Fevang og pianisten Galina Trintsoukova, framfører blant annet sanger fra Astrid Lindgrens verden.

Konferansier på Festforestillingen blir Kristoffer Reinsfelt Arnesen, som flere ble kjent med som suveren leder av Kulturens Festaften i 2016. Han vet hva som skal til for å skape god stemning: Til daglig har han lederansvar for alle programledere i TV2! Denne gangen vil han også overraske publikum med egne musikalske og rytmiske ferdigheter.

Du bør ikke gå glipp av denne enestående sjansen til å oppleve noe av det beste Drammen kan by på fra byens raskt voksende og stadig rikere kulturliv.  

Priser

Billettpris 490
begrenset sikt 450

Arrangør

Drammen Kommune

Kategorisert

KlassiskKlassisk konsertKonsert