Foto av Etterlyst: Jesus
Onsdag 23. mai kl. 19:00
Hovedscenen

Etterlyst: Jesus

med Bjørn Eidsvåg & Svein Tindberg

I hele høst har Bjørn Eidsvåg spilt forestillingen ETTERLYST: JESUS for fulle hus på Det Norske Teatret i Oslo. Nå tar han med seg forestillingen til Drammens Teater for andre gang. Forestillingen den 23. mai vil også bli TV-innspilling.

Etterspørselen etter å få satt opp stykket på lokale scener har vært enorm, og høsten 2017 tar Eidsvåg med seg forestillingen til kulturhus og teatre rundt om i landet. Med seg har han skuespiller Svein Tindberg og sitt faste band, som alle står på scenen med ham i stykket. 

Etterlyst: Jesus, som er skrevet av Eidsvåg, fikk fremragende kritikker i landets aviser etter premieren i august, og har vært en ubetinget publikumssuksess. 

Om Etterlyst: Jesus:
Da Bjørn Eidsvåg vaks opp i Sauda, var Jesus den store helten. Han var god, snill og rettferdig. Ein superhelt tøffare enn Tarzan! Vesle Bjørn var sikker på at Jesus alltid ville passe på han. Men i ungdomstida blei Jesus mykje strengare. Ikkje likte han langt hår, ikkje rytmisk musikk og heller ikkje at kvinner blei prestar.  

I studietida endra Jesus seg ytterlegare, og Bjørn Eidsvåg kunne konstatere at Jesus var annleis i Oslo enn på heimplassen. Her var han ein slags kul hippietype som forkynte peace and love. Seinare blei han presentert for ein sosialistisk Jesus og ein som inspirerte folk til å gjere godt, som ein Gandhi eller Nelson Mandela. 

Men òg ein som inspirerte dei som grunnla Ku Klux Klan. Jesus var i sanning allsidig. Og han endra seg frå stad til stad og med tida. Bjørn Eidsvåg har med framsyninga Etterlyst: Jesus prøvd å finne ut kven Jesus eigentleg er. Er det mogleg å finne ut? Og kva er det ved denne figuren som gjer at han påverkar oss menneske så sterkt? 

Saman med Svein Tindberg og det faste bandet sitt vil Bjørn Eidsvåg prøve å finne ut om vi treng ein Jesus i dag. I så fall kva for ein Jesus?  

Med både nytt og gammalt songmateriale, mykje humor og tidvis i god bedehusstil vil dei leite i kulturhistoria – og i eiga oppveksthistorie – for å teikne eit bilde av den Jesus som både dei og kanskje publikum ønskjer seg i dag. 

Skrevet om Etterlyst: Jesus: 

“Usedvanlig levende”
VG 5/6 

“Det står til troende, men det er langt fra bare for troende”
Dagbladet 5/6 

“Fremragende”
Aftenposten 5/6 

“Forestillingen er så god at den en gang i tiden kunne blitt forbudt”
Dagsavisen 5/6 

“Engasjerende, sjarmerende og innsiktsfullt”
Vårt Land 

Dørene åpner 30 minutter før forestillingen starter. Varighet: 1t og 40 minutter. 

Priser

Parkett & 1. Losjerad 490
2. Losjerad 460
3. Losjerad 430

Arrangør

Quint

Kategorisert

Teater