Foto av En jente er en halvferdig ting
Torsdag 23. februar kl. 19:00
Studioscenen

En jente er en halvferdig ting

En jente er en halvferdig ting

av Eimear McBride.

Monologen En jente er en halvferdig ting er basert på den flere ganger prisbelønte romanen av Eimear McBride, og nå dramatisert av Annie Rice.

En jente er en halvferdig ting er en skildring av en jentes oppvekst og hennes forsøk på å finne fotfeste og kjempe sin kamp for en rett til liv, dratt mellom religiøs bakgrunn, kjærlighetsløshet, incest og egen ensomhet.

Hennes bindeledd til livet er den to år eldre kreftsyke broren som hun etablerte en søskenkontakt med allerede mens hun befant seg i morens liv, og i alt dette mørke finnes en bittersøt overlevelses-humor.

En jente er en halvferdig ting er skrevet i et rytmisk og prosalyrisk språk som en viktig fortelling om å ikke svikte et barn og om nødvendigheten om å få etablere sitt eget liv.

Akershus Teater er stolt av som første teater i landet å presentere denne unike historien, etter stor suksess i en rekke land, sist på Young Vic i London. Presentert med Inga Ibsdotter Lilleaas i den store kvinnelige rollen og med en av våre mest erfarne instruktører i regirollen; Trond Lie. Stykket er oversatt av Caterina Cattaneo.

 

 

Medvirkende

Med: Inga Ibsdotter Lilleaas

Regi: Trond Lie

Forfatter: Eimear McBride

Dramatisert av: Annie Ryan

Oversatt av: Caterina Cattaneo

Foto: Per Heimly

Grafisk oppsett: Itera Gazette

Produsert av: Akershus Teater

Produsent: Sandra Sandbye

Copyright ©2015 Eimear McBride og Annie Ryan. Alle rettigheter

Scenografi: Mari Watn 

Priser

Billettpris 270
Student/honnør 220
Gruppepris 10+ 220
Scenekort 150

Arrangør

Akershus Teater

Kategorisert

Teater