Foto av Closer
Mandag 23. oktober kl. 19:00
Hovedscenen

Closer

Closer er en menneskelig og dramatisk forestilling vi alle kan kjenne oss igjen i. Det verdenskjente stykket er skrevet av engelskmannen Patrick Marber i 1997 og er en  av vårt tids moderne klassikere, det er også filmatisert i Hollywood i 2004. Til oss kommer stykket med suksessregiør Per Olav Sørensen.

I denne oppsetningene spiller stjernelaget Nicolai Cleve Brock , Andrea Hovig Bræin, Anders Danielsen Lie og Ester Grenersen.

Dan er en mislykket forfatter og nekrologskribent, og Alice har en fortid som stripper. Dan møter fotografen Anna og blir forelsket i henne. Anna innleder et forhold til Dan, men blir også sammen med legen Larry. Til slutt finner både Alice og Larry ut at de blir bedratt, og innleder et forhold…

Kortversjonen av «Closer» ligner på en ukebladroman, men da stykket hadde urpremiere i London i 1997 var stykket en knyttneve rettet mot det mot det moderne vestlige menneskets lemfeldige omgang med «sannhet», og hvordan «kjærligheten" ligger igjen på slagmarken. Stykket er om mulig mer aktuelt idag, 20 år senere.

Regissør Per-Olav Sørensen arbeidet på Oslo Nye Teater da stykket hadde Norgespremiere i 1998, da i Kjetil Bang-Hansens regi.

— Jeg likte stykket da, og jeg liker det om mulig enda mer nå. Så da sjansen bød seg til å få dykke ned i dette materialet sammen med fire fantastisk flotte skuespillere, måtte jeg ta den. Det er alltid moro å sitte med et stykke i hånden som man på forhånd vet at publikum vil kunne underholdes av,  relatere til, og bli utfordret av, sier Sørensen.
 

Closer
av Patrick Marber
Oversatt av Dagfinn Nordbø og Per-Olav Sørensen

Skuespillere:
Nicolai Cleve Broch
Andrea Bræin Hovig
Anders Danielsen Lie
Ester Grenersen

Priser

Billettpris 420
Medlemspris 390,-

Arrangør

Drammens Teater

Kategorisert

Teater