Foto av Drammens Teater

Drammens Teater

Drammens Teater er et av landets eldste og mest aktive underholdningsarenaer!

Drammen har rike teatertradisjoner som strekker seg tilbake til 1770-årene. Drammens Teater, med sitt nåværende utseende, sto ferdig 8. februar 1870 og er tegnet av arkitekt Emil Victor Langlet som også tegnet Stortingsbygningen. Teatret ble modellert over pariserteatrene Porte St. Martin og Châtelet og ble det første «moderne» teaterhus i landet. Teatret ble regnet som et av de vakreste i Norden.

Drammens Teater ble totalt ødelagt av en påsatt brann i 1993. Allerede dagen etter brannen bestemte styret i Foreningen Drammens Teater at teaterbygningen skulle gjenoppbygges i samme stil, basert på ytterveggene som sto igjen. Den 8. februar 1997 ble et helt nytt teater, fullt av tradisjoner fra det gamle, åpnet av Kongen og innviet av en stolt drammensbefolkning. Det klassiske uttrykket er kombinert med god og ny teknikk.

Billetter?
Enkleste måte å kjøpe billetter til Drammens Teater på, er via disse hjemmesidene. Her finner du hele programmet vårt. I tillegg kan billetter kjøpes via vår billettluke på Drammens Teater. For mer informasjon om hvordan du kan komme i kontakt med oss, klikk her

Når starter forestillingen?
Tidene vi oppgir i programmet er tid for når forestillingen starter (dersom ikke annet er oppgitt). I de fleste tilfeller åpner dørene inn til salen 30 minutter før forestillingen starter. 

Er Drammens Teater tilpasset gjester med spesielle behov?
Ja, men ta kontakt med oss på forhånd for bestilling av billetter, slik at vi er forberedt og best mulig kan tilrettelegge for at dere får en fin opplevelse. På vår Studioscene i 2. etasje er det heis og plasser til rullestoler på første rad. I Hovedsalen er det to rullestolplasser. Vanlig hovedinngang benyttes for begge saler, Hovedsalen er på bakkenivå, mens Studioscenen er i 2. etasje. OBS! Det er kun mulig å bestille handicapplasser via direktekontakt med Drammens Teater i billettluka eller på telefon 32 21 31 00. 

Aksepterer dere ledsagerbevis?
Ja, det gjør vi. Når det bestilles rullestolbillett, er det viktig å informere om at man ønsker en ledsager med, slik at dette blir korrekt lagt inn i systemet. Ved forestillingsdag, ha med ledsagerbevis. 

Vil du holde en konferanse, firmafest eller et event hos oss?
Ta kontakt med konferanse-/eventansvarlig Monika Sandvold: monika@drammenscener.no for mer informasjon om våre muligheter.